Duivensport allerlei.nl
in samenwerking met
Duivenmarktplaats

       
   


 

 


 

 

       

 

 

 

 

 


Vraag 2019-61 Sectievergaderingen Papendal


Ik heb de moed opgebracht om toch maar één en ander te volgen.
De sectie-voorzitters gelijken in hun optreden erg veel op de N P O voorzitter, met uitzondering van de sectie marathon.
De sectie marathon steekt met kop en schouders boven de rest uit.
De duivenmelkers zijn naar Papendal gekomen om e.e.a. te bespreken over de ingediende voorstellen.
Echter de secties hebben alles al uitgedistalleerd en daar mag U even wat over zeggen, maar…..niet te lang en vooral niet afwijken van het bestuursvoorstel.
Het is een zooitje bij die secties, afschaffen NU.
Vanaf nu zouden we digitaal moeten stemmen dat is pas voortgang boeken.
Papendal kan dan ook weg, kost alleen maar veel geld.
Vergader maar in een duivenclub bespaar je veel geld mee.
Digitaal stemmen in de toekomst, hiermee besparen de melkers ook veel benzine en tijd uit.
Tevens krijg je dan van alle melkers een antwoord zodat men direct weet wat er speelt in duivenland.
Neem het euvel GPS 2021 weg ermee of doorgaan eenvoudig en snel door digitaal te stemmen.
Hou het simpel, geen gezeur op vergaderingen geen oeverloos geouwehoer, geen uitleg in eigen straatje, nadenken doen we thuis op de bank en dan digitaal stemmen.
De verantwoording over alles en nog wat in de duivensport behoort bij de leden en niet bij een paar NPO-bestuurders met absurde ideeën.
Tot slot , HULDE aan G. Knol van het spoor met zijn enquête, prachtig.
Afz. Jip en Janneke, en Coby

Update 1

Helemaal eens met Coby. Digitaal stemmen zodat ieders stem wordt gehoord en in de presentaties en vergaderstukken
Jip en Janneke taal en niet dat gladde manager/marketing dieventaaltje!
Mvg,  Hans

Update 2

Ik heb afgelopen zaterdag ook de life stream Marathon bekeken.
De enige die wat concreets had in te brengen was de heer Gerrit Knol van Het Spoor der kampioenen. De heer Knol had een enquête met voorstellen onder zijn lezers gehouden met een respons van een 400-tal reacties.
Het merendeel hiervan (70%) is duidelijk voor minder vluchten en een oplopend fond programma maar deze voorstellen van de heer Knol werden door de vergadering heel gemakkelijk aan de kant geschoven.
Een enquete onder alle NPO leden is toch veel representatiever dan de vijftig leden op een sectie vergadering bestaande uit vooral noorderlingen die beslissen wat er op marathon gebied moet gaan gebeuren. Een belachelijk voorbeeld hiervan is het afschaffen van de ondergrens vorig jaar. Een normaal denkend mens begrijpt toch dat dit bij een moeilijke vlucht een heel vertekenend beeld geeft in de verdeling van de prijzen, zelfs de Belgen snappen dat!!!!!!!!
Digitaal stemmen zou hiervoor een ideaal instrument zijn en dient mijn inziens zo snel mogelijk ingevoerd te worden om de toekomstige koers voor onze sport uit te zetten. Helaas hebben wij dan zonder onze grote "vriend" van der Kruk gerekend. Deze arrogante vent begon meteen weer moeilijk te doen door met allerhande protocollen te komen die dan zogenaamd geregeld en ingehouden moeten worden. Hij wil echter alleen zijn eigen wil en grootheidswaanzin doorvoeren en niet de wil van de liefhebbers.
Ook het feit dat hij in verband met een vakantie de gepande ledenvergadering van eind oktober verplaatst heeft naar 21 december 2019 is een actie die niet door de beugel kan. Ik verwijt dit ook de overige NPO-bestuursleden dat zij dit zomaar van de voorzitter accepteren. Zij zijn toch zeker capabel om een ledenvergadering zonder voorzitter van der Kruk te houden. Het is toch heel belangrijk dat meteen na het vliegseizoen vergadert wordt om het afgelopen seizoen te evalueren zodat hierna nog voldoende tijd is om breed gedragen veranderingen door te voeren. Ons NPO-bestuur denkt hier blijkbaar anders over.
Het wordt mijns inziens daarom de allerhoogste tijd dat van der kruk en Co aan de kant geschoven wordt.
Ik heb de heer Gerrit Knol daarom verzocht een poll in Het Spoor der Kampioenen te organiseren met de vraag:
Nog vertrouwen in NPO-bestuur met voorzitter van der Kruk? O Ja O Nee
Als hieruit zou blijken dat het merendeel van de leden geen vertrouwen meer heeft in dit NPO-bestuur dienen de kiesmannen meteen een ledenvergadering oproepen en een motie van wantrouwen in stemming brengen om het huidige bestuur naar huis te sturen. Een nieuw bestuur kan dan hopelijk nog tijdig orde op zaken stellen zodat de duivensport nog een mooie toekomst heeft.
Met vriendelijke sportgroeten,
Ruud

Update 3

Bij deze wil ik ff reageren op het ingezonden stuk van Ruud die de heer vd Kruk aan de kant wil zetten.
Dat had in mijn ogen allang gemoeten, DIE LUCHTKASTELENBOUWER moet hoognodig in een behandelkliniek.
Kan me niemand herinneren die voor zoveel onrust in de duiven sport heeft gezorgd als die mediageile vd Kruk.
Ik verbaas me er over dat er zoveel afd. bestuurders nog achter zon “Gek”, blijven staan en zijn strategie tot uitvoer brengen.
Laten we ons gezond verstand gebruiken en net als bij voetbalclub Roda JC....die vd Kruk buiten de deur zetten…en gauw overgaan om de duivensport te beleven zoals het was
en dat grootdenkerij achterwege te laten…..er zit niemand te wachten op die grote gebieden die ze willen invoeren…liever kleinschalige vluchten met een programma dat te behapstukken
is voor de gewone liefhebber…VD KRUK PAK JE BIEZEN..daarmee red je wel de duivensport.
Gr. Arend

Update 4

Goedendag,
Maar 400 van de ca 15.000 leden (2.6%) geeft in mijn ogen nog steeds een onvoldoende beeld.
Het spoor kan zich beter druk maken om eerlijke uitslagen te vermelden in het blad. En niet uit de voorlopige uitslagen die maandag vaak veranderen waardoor de grootmeesters uitslag niet klopt en er liefhebbers 1e worden die dat eigenlijk niet zijn.
Groeten
Robin

Update 5

Ruud, u heeft volkomen gelijk, alleen wie stemt hem weg?
Hij heeft rond hem alleen ja knikkers zitten, die schrik van hem hebben, misschien dat hij de eer aan zichzelf houd. Zou mooi zijn, scheelt een heleboel gezeur en financieel zou het voor ons ook beter zijn, want er komen nog veel kosten op ons af, als v/d K. zijn zin krijgt.
Groet
Jan

Reactie:
De opmerking van Robin over die 2,6% klopt helemaal. Helaas neemt niet iedereen de tijd om een formulier in te vullen en te versturen.
We hebben het makkelijker gemaakt en een poll geplaatst. Met enkele klikken kunt u uw mening kenbaar maken. En de tussenstand is direct zichtbaar.
Als ik naar de bezoekersaantallen van de vragen over GPS2021, Werkgroep Eerlijk Spelen en over Sectievergaderingen Papendal kijk, en iedereen een halve minuut de tijd neemt om de poll in te vullen, zouden we tot duizenden stemmen kunnen komen.


Geef uw mening!!

 
Reacties aan: hans@bodelierpigeons.nl 

Zet er s.v.p. het onderwerp bij, dat maakt het voor mij makkelijker. Dank.