Duivensport allerlei.nl
in samenwerking met
Duivenmarktplaats

       
   


 

 


 

 

       

 

 

 

 

 


2020-44 Gebroken pootjes

Hallo mijnheer Bodelier,
Zou graag uw lezers de volgende vraag willen voorleggen: wat adviseert u mij hoe een duif te verzorgen met twee gebroken pootjes?
Moeten de pootjes gefixeerd worden en in een harnasje opgehangen worden? Dit heb ik geprobeerd maar het wil niet goed lukken.
Zijn deze harnasjes te koop?
Heel graag uw advies!
Cees

Update 1

Hallo,
Ik heb dat ook ooit eens gehad, beide pootjes gespalkt, en de duif dan in een klein (broed)vak, op een flinke laag stro.
Gr Gerard

Update 2
Beste,
Wij hadden recent hetzelfde probleem.
Via apotheek gips verband gekocht en een dun slangetje langs open gesneden op lengte gemaakt
en rond het pootje gebracht met tape dichtgeplakt, de ringpoot het gipsverband netjes aangebracht, met lauw water het gips geactiveerd. Groot voordeel het duifje kan direct terug staan.
Voor de bovendij verkoopt men plastiek harnas wij hebben deze gekocht in Houten bij een Poolse standhouder,
maar gelukkig nog niet nodig gehad.
Ons duifje heeft buiten een verdikking op de plaats van de breuk niets overgehouden
Groeten,
Petrus


Update 3

Use an old sox.
kind regards
Garry

Update 4
Dag Cees,
Ik heb dit jaar twee keer het voorval gehad, waarvan bij ene de twee pootjes net los zaten( ze vielen zo om). Ik heb de pootjes getaped om ze recht te hebben, voor de rest apart gezet, na een Week of twee werd het beter een maandje later en was genezen.
Wel raad ik aan om vergroeiingen te vermijden, de pootjes te tapen.
Bij eentje had ik niets gedaan de andere getaped.
Verschil is goed merkbaar, bij de ene zie je niets de andere heeft toch een scheef pootje.
Om te vliegen heeft hij er momenteel geen last van.
In een harnasje heb ik ook geprobeerd maar de duif vecht hem hieruit en is nefast voor genezing( waarschijnlijk is er een truukje voor harnas maar heb dit niet gevonden hahaha).
Veel succes
Fabrice


Update 5

Beste Cees,
Ik heb wel een tip voor jou, gebruik een slangetje van een halve centimeter in doorsnee snij in de lengte van de pootjes de slangetjes door en doe ze om de pootjes en een pleister. Pak dan een panty van de vrouw knip het kopje eruit van de duif en doe daar dan in de voetzool de duif en hang de panty op hoogte zodat de duif kan drinken en eten en zijn pootjes net vrij in de lucht een tot twee weken en het is genezen. Maar of dat het ooit nog een goede wordt denk ik niet. Dat duifje komt de rest van zijn leven vertrouwen te kort
Is wel wat laat dat ik het zag maar toch bij deze voor al die liefhebbers met dit probleem
Gr
Frans


Update 6
Pak een sok knip de een teen uit daar kan het hooft door op de plaats van de benen ook klein gaatje knippen. Voet er door en haakje op de rug en ophangen
Bert

Update 7

Hoi,
Als ik jou was de pootjes met ijs stokjes vast zetten en een harnasje kun je gewoon zelf maken. Gewoon een doek 2 gaten in maken en de duif er inhangen een week of 2 dan er uit halen en pootjes beetje in beweging houden. Na een week of 3 zal hij er weer op staan ze zult verbaasd staan hoe snel ze op knappen.
mvg
koenReacties aan: hans@bodelierpigeons.nl 
Zet er s.v.p. het onderwerp bij, dat maakt het voor mij makkelijker. Dank.