Duivensport allerlei.nl
in samenwerking met
Duivenmarktplaats

       
   


 

 


 

 

       

 

 

 

 

 


 

2020-52 Hokverluchting

Geachte,

Ik ben op zoek naar iemand die mij zou kunnen adviseren hoe ik mijn duivenhokken goed en optimaal kan laten ventileren.
Iemand die ook werkelijk komt kijken en t euvel bij mij ziet, de kosten die er worden gemaakt zijn vanzelfsprekend voor mijn rekening.

Ben nu het 3de jaar bezig met de duivensport en kan er niets van bakken. Heb keer op keer problemen met luchtwegen van de duiven.
Dierenarts (dr. Schroeder uit Kerkrade) adviseert mij dan ook om naar de hokken te kijken, bespaar kosten noch moeite maar het wil gewoon weg niet lukken. Heb duiven aangeschaft bij de beste spelers, dit om de slaagkans te vergroten als beginner.

Hoop dat U wellicht iemand weet die mij zou kunnen en willen helpen in deze. Vast hartelijk dank voor Uw moeite.

Mvg
Reinder


 

Reactie:
Wie kan ik met Reinder in contact brengen om de hokken te bekijken en mee te helpen aan een blijvende oplossing?

Reactie 2:

Op deze hulpvraag zijn veel reactie binnengekomen. Veel hiervan verwezen naar een liefhebber die op diverse plaatsen het probleem had opgelost en het geheel weer op de rit heeft gekregen.

Helaas kan hij vanwege ziekte deze klussen niet meer uitvoeren.

Inmiddels heeft Reinder contact gehad met iemand die zich hier gemeld heeft en ze gaan samen aan de slag om het probleem op te lossen. De resultaten worden t.z.t. hier gedeeld.

Dank voor ieders inbreng.

Update 1

Reinder is met goede moed aan de slag gegaan met de adviezen die hij heeft gekregen. Helaas was dat eerste advies niet zo dat alles opgelost werd. Zoektocht ging verder en toen kwam een hokkenbouwer met het juiste antwoord. Hieronder het verhaal van Reinder.

Goedenavond Hans,

Ik zou jou op de hoogte houden hoe het is gegaan met de adviezen voor mijn hokken door GH. Op advies van hem heb ik per afdeling een koker met kap geplaatst, aan de voorzijden elk een rooster op 20 cm van de vloer. Bij warmte kan ik de ramen kantelen naar behoefte, plafond open op een 40 cm. Resultaat was na een paar weken echter nog hetzelfde, wind valt van het plafond de hokken in. Kwam per toeval een advertentie tegen van P&P hokkenbouw tegen op Duivenmarktplaats en heb deze om raad gevraagd. Ongelooflijk maar waar!!! Deze zijn na een afspraak gemaakt te hebben komen kijken!!!
De ingreep was wel vele malen groter maar ik moet zeggen: het werkt!!! Heb mijn daken op hun advies omgedraaid d.w.z. de korte kant voor, met de minste pannen, en de lange kant met de meeste pannen achter.
Voor alles dicht qua ramen en roosters, plafond naar believen openschuiven, de nok voorzien van nokvorsten (ik had een gesloten nok, de nokpannen sloten aan om de dakpannen).
Ik heb geen reuk op het hok meer, de duiven niezen niet meer, het is heel behaaglijk op de hokken nu.
Maar het belangrijkste is dat de wind niet meer de hokken inslaat!!!
Hoop dat het zo goed zit en dat ik veel plezier kan hebben van de duivensport. Maar ook voor jou hulp reuze bedankt dat je mee hebt gedacht!!!

Mvgt
Reinder

Reactie: voor 2021 is de concurrentie gewaarschuwd!

Update 2

Goedenavond,

Ik ben op zoek naar iemand die mijn hokken kan en wil bekijken en eventueel de nodige adviezen kan geven betreffende verluchting etc.

Met vriendelijke groeten

Han

Reactie:
Hierboven is in de situatie van Reinder al gemeld wie hem heeft geholpen.
Zijn er wellicht nog andere liefhebbers met zicht op hoe een je een goede verluchting krijgt, die hier de helpende hand kunnen bieden?

 

Reacties aan: hans@bodelierpigeons.nl

Zet er s.v.p. het onderwerp bij, dat maakt het voor mij makkelijker. Dank.