Duivensport allerlei.nl
in samenwerking met
Duivenmarktplaats

       
   


 

 


 

 

       

 

 

 

 

  


Hallo.

Kan iemand mij vertellen waar je de Cliphouders kunt bestellen (kopen). Ik bedoel voor de clips die eerder aan de vaste voetring zaten. Bij ons in de vereniging zijn nog veel liefhebbers die behoorlijk wat clips in huis hebben. Dat is toch kapitaalvernietiging als je die niet meer kunt gebruiken.

Mvg
Appie

Update 1

Ik gebruik oude duivenringen waar ze in passen en verf deze ringen. Doe het al jaren. Wel gelijk bij het gewone ringen doen.

Met vriendelijke groet,
Willem

 

Update 2

Hallo Hans,


In 2018, het jaar waarin de vleugeltjes op de vaste voetringen niet meer zijn aangebracht, heeft de NPO toegezegd voor plastic ringen te zorgen waar de clips aan konden worden bevestigd.

Daar is, om redenen die mij niet bekend zijn, niks van terechtgekomen. Zonde dus.

Wat wij nu moeten doen is volgens mij daarover vragen stellen in de afdelingsvergaderingen. Vervolgens kunnen die vragen gesteld worden op de Ledenraad van de NPO. De eerstvolgende Ledenraad is op 28 november. Denk nu niet: iemand anders doet het wel, maar stel die vraag dus bij je eigen afdeling! Beter tien keer te vaak dan één keer te weinig!


Met vriendelijke groet,
Albert

Update 3

 

Ik ben het met Appie eens eerst maakt het NPO de liefhebbers blij met de ringen waar clipjes aan kunnen en na een paar jaar stoppen ze er mee terwijl veel liefhebbers nog clipjes hebben . 

Ik vindt dat het NPO de liefhebbers moet compenseren voor de clipjes chipringen of stuur van die clipjes ringen naar de verenigingen zodat de clipjes weer kunnen worden gebruikt .

 

Moos 

 

Update 4

Misschien is het een idee om de clips weer gewoon in de handel te brengen en tevens dan naamringen waarin je ze dan kunt klikken. Hier is dus misschien een gat in de markt. Ook zouden chipringen als naamring geproduceerd kunnen worden met een beetje samenwerking NPO en ondernemer(s).

 

Groet
Kees

 

Update 5

Hallo Hans,

Alle mensen die hierboven op de NPO afgeven hadden zelf even iets beter bij de les moeten zijn.

NPO heeft aangeboden te leveren aan de verenigingen, deze hebben niet (adequaat) gereageerd en daarom zijn ze uit de handel gegaan. Nu zitten de clipjes er al een paar jaar niet meer aan, waarom NU deze discussie nog?

Dat is hetzelfde als ik nu begin te drammen dat ik mijn rijksdaalders niet meer kan inwisselen. (gechargeerd)

Met vriendelijke groet,

Frank
 

Update 6

Hallo,

 

Ik ben er mee bezig om ze te laten maken maar ik benieuwd hoeveel mensen  er nog ze nog moeten hebben en hoeveel?

 

Vriendelijke Groet
Henk


Update 7


Goedenavond,

Even voor de duidelijkheid: er is de mogelijkheid geweest bij het NPO om alle clips om te ruilen voor chipringen. Waarvan akte. ( nooit gedacht dat ik het voor het NPO op zou nemen.)


Kees


Update 8


Hallo Hans 

Ik wil even graag op het berichtje van Frank reageren het N.P.O heeft inderdaad verenigingen bericht gestuurd dat je de clips kon om ruilen maar dit was alleen voor nieuwe clipjes de oude clipjes konden niet ze zouden er nog op terug komen voor compensatie voor de oude clipjes maar daar is niets van gekomen.


Andries 


Update 9


Appie kan wel stoppen om te vragen naar cliphouders maar die worden nergens gemaakt.
Ben er ook mee bezig geweest, hij vindt ze niet ook niet bij NPO die maken hun ervan af.
Dus Appie hou maar op je kunt wel met tic secondelijm aan de huidige ring lijm werk per vlekt.


Gr
Ees     

Update 10

Hallo Hans,Ik wil dan graag weer even reageren op Andries.Ik gaf in mijn reactie aan dat ze de cliphouders zouden leveren, echter was daar geen animo voor.

De uitvraag staat niet meer online (is ook al 2 jaar geleden). Maar diverse sites linken er nog wel naar toe, zie onderstaande link:http://www.neerlandspostduivenorgaan.nl/nieuws/hulpringen-beschikbaar-voor-chipclips-zonder-combiring/De reactie van Ees slaat dan natuurlijk ook nergens op als je al het bovenstaande leest. Een openbaar excuus naar het NPO zou nu wel op zijn plaats zijn maar dat zal er wel nooit van komen....

Met vriendelijke groet,FrankUpdate 11

Wil iedereen even bedanken voor het reageren maar wat frank zegt slaat de plank finaal mis.

Andries heeft gelijk, je kon alleen de nieuwe omruilen.

Hetzelfde was er met de grote blauwe chipringen. Die deden het opeens niet meer, 5 jaar later is er een nieuwe update van de inkorfantennes en ze doen het weer. Veel liefhebbers hadden ze weggegooid: dus kapitaalvernietiging of anders gezegd de liefhebbers op onkosten jagen. Iedereen nogmaals bedankt voor het reageren.Met vriendelijke sportgroeten

Appie

 

 

Reacties aan: hans@bodelierpigeons.nl

Zet er s.v.p. het onderwerp bij, dat maakt het voor mij makkelijker. Dank.

 

 

 
Reacties aan: hans@bodelierpigeons.nl 

Zet er s.v.p. het onderwerp bij, dat maakt het voor mij makkelijker. Dank.