Duivensport allerlei.nl
in samenwerking met
Duivenmarktplaats

       
   


 

 


 

 

       

 

 

 

 

 


2021- 7 Goedkoopste

Ik ben op zoek naar de allergoedkoopste manier om duiven te voeren, het GOEDKOOPSTE soort graan dus.
En uiteraard waar ik dat kan kopen/bestellen (n.o frl of online)
Bvd.
Piet

Update 1

Dag,

Wat is de reden om het goedkoopste voer te geven? Zijn het duiven die u voor de aardigheid om de deur heeft of zijn het duiven die op vluchten mee gaan en volwaardige jongen moeten grootbrengen?
Als de duiven niks hoeven van dit alles, ja dan kan u het goedkoopste voer geven, gaan ze in ieder geval niet dood. Verlangt u prestaties van uw duiven, zou ik ze een betere mengeling geven bijv. Embrechts/Teunis Campionmix, hier zitten vele soorten graan in. Dit kan u het hele jaar geven. Daarnaast zou ik een lichtere mengeling erbij nemen bijv. VTB 4 van van Tilburg vooral voor de jonge duiven als deze goed gaan vliegen om de deur, dan beginnen met 50 % Embechts Teunis Campionmix en 50% VTB 4 en dit het hele jonge duivenprogramma.
De jongen moeten niet te vet worden, geef de duiven om de dag vers gemengd grit
 en om de dag een beetje allerhande van bijv. Jovatie.
Uw oude duiven die alle vluchten meegaan de basis is Embrechts Teunis Championmix. Gaan we naar de midfond geef dan de mengeling van Embrecht Teunis NPO 1 mix erbij mengen bijv. 70 % Championmix en 30% NPO 1 mix, dit is een mengeling met hoog vetpercentage.
Als de fond eraan komt zou ik de NPO 1 mix meer geven BV 50% champion mix en 50% NPO 1 mix, duiven moeten veel reserve opbouwen, ze mogen niet leeg thuiskomen. Als de oude duiven thuiskomen kunt u ze wel eerst een beetje VTB 4 geven maar afvoeren na de vlucht, gelijk weer de Championmix geven om te herstellen, snel opladen. Niet denken dat kan nog wel na woensdag dan bent u te laat.
Ik voerde mijn weduwnaars altijd in een potje in de broedbak, een goede handvol ongeveer 40 Gr per dag. Dit kunnen ze niet op, elke dag potje weer legen na de training en nieuw voer verstrekken. Laat de duif zelf kiezen wat hij wil eten, hij weet zelf het beste wat hij moet nemen. Als ze binnenkomen en in de bak vliegen zit er weer vers voer in. Naast het potje gaf ik een theelepeltje snoep gemengd met duiventovo. Ik kwam maar 1 keer per dag bij de duiven, 1 keer los en 1 keer voeren, ook de jongen 1 keer los en 1 keer voeren.
Goedkoop voer zit vaak niet veel graansoorten in, ook eten ze er misschien wel meer van, dan is het goedkoop /duurkoop!
Hou de duiven ook gezond bij thuiskomst bijv. in het water Belgasol met BS tegen het geel e.d.
Vooral na 2 nachten mand, dit kunt u ook de jongen geven bij thuiskomst. Doe het 2 dagen bij oude en jonge duiven, zorg wel dat de duiven gezond zijn voor dat de vluchten beginnen. U kunt ze op nest bv een kuur geven tegen het geel of laat u adviseren door een duivendokter, controle doen. Geef ook voor de vluchten al uw duiven een nekdruppel van Vet /Schroeder tegen ongedierte. Blijven ze lang luisvrij. Tijdens de week kunt u ook bv op dinsdag en woensdag Oregano geven in het drinken of een klein beetje over het voer vanaf donderdag en vrijdag schoon water maak het ook niet allemaal te moeilijk door elke dag wat anders te doen dan maak je meestal alleen maar meer fouten.
Dus serieus duivensport beoefenen: goed eten geven en zeker niet de goedkoopste zakken voer dan wordt het volgens mij niets als duiven moeten presteren een heel verhaal maar zo deed ik het altijd duiven presteerden geweldig.
VR Sportgroet
Jan

PS let wel heeft u voor de aardigheid duiven kun je ze ook kippenvoer geven is goedkoop en ze gaan niet dood


Update 2


Piet,
Ik begrijp je vraag niet helemaal en weet ook niet wat de bedoeling van je vraag is….
Je zoekt naar het allergoedkoopste duivenvoer, kwaliteit of mengeling maakt niet uit blijkbaar?
Ik neem aan dat je postduiven hebt om iets te presteren, normaal gesproken zoek je dan iets in de beste prijs/kwaliteit verhouding. Er zijn meerdere voederleveranciers te vinden die je kunnen helpen.
Én goedkoop is meestal duurkoop.
Wanneer je alléén uitgaat van de allergoedkoopste manier om postduiven te houden, zonder ergens rekening mee te houden: het allergoedkoopste is dan om géén postduiven te houden.
Groeten,
Willem

Update 3

Bij deze wil ik Piet een goede raad meegeven…ik weet niet of hij allang onze sport beoefent of pas begint, daar hij deze vraag stelt.
Maar als hij zo wil starten in onze mooie sport, raad ik hem aan nu al te stoppen om teleurstelling te voorkomen.
Piet, duiven zijn net als “renpaarden” topsporters en behoeven een uitgebalanceerde voeding…
 hetgeen niet strookt met “de goedkoopste”.
Ik beoefen reeds 63 jaar de duivensport en er is een goede raad van een liefhebber, 60 jaar geleden,
goed in mijn geheugen blijven plakken.
“Gerst voer is gerst prijs”…. zei deze topliefhebber en hij had gelijk. Niks ten nadele van gerst…het is een uitstekend voer voor in de winter/rustperiode maar niet voor in het sportseizoen, waar men topprestaties verwacht van onze “gevleugelde vrienden”.
Met sportgroeten,
John

Reactie van Piet:

Na 30 jaar duivensport wil ik nu duiven gaan houden op de allereenvoudigste & GOEDKOOPSTE manier...
 van daar bovenstaande vraag.
(Alle attributen van tegenwoordig ben ik wel mee bekend maar ook klaar mee).
Het gaat me zuiver om een gezonde groep duiven goedkoop en dicht bij de natuur te onderhouden.

(Dus geen prestatie'duiven)


Reacties aan: hans@bodelierpigeons.nl 
Zet er s.v.p. het onderwerp bij, dat maakt het voor mij makkelijker. Dank