Duivensport allerlei.nl
in samenwerking met
Duivenmarktplaats

       
   


 

 


 

 

       

 

 

 

 

 


2021- 9 Bloedmijt

Hoi,
Wat zou dit zijn. Ik vind dit aan de achterkant van mijn duivenbakken
Grt
Johan
Reactie:

Johan, dit zijn volgens mij bloedmijten/bloedluizen.
Bestrijden hiervan kan met diverse middelen gebeuren door dit te vernevelen in de kieren en naden of onder legnesten waar de bloedluis zich schuilhoudt.
Je zou bijvoorbeeld TRASECO DUO ANTI BLOEDLUIS kunnen gebruiken maar ook door het inzetten van Dutchy’s van Refona. Even googelen en j vindt mogelijkheden genoeg.

 Lees ook hetgeen Martijn hier over geschreven heeft, klik hier.

Update 1

Beste,
Ik ben er bijna zeker van dat het TEKEN zijn. Hier in de regio weet ik dat het op twee plaatsen in duivenhokken is voor gekomen.
Zelf heb ik het een keer gehad tussen de deksel van de voerbak in de buiten ren van de weduwduivinnen.
Met een vedelgingsmiddel kreeg ik ze niet weg, toen heb de brander gepakt en daar konden ze niet tegen.
Vr.Gr.

Update 2

Even een correctie betreffende de foto bloedmijt, dit zijn zonder twijfel duiventeken. Wij hebben deze altijd thuis op de duivenhokken gehad en nooit kunnen uitroeien door de hokken te ontsmetten met gif of brander. Ik denk dat je resultaat kunt behalen door elke duif te druppelen met ongediertedruppels die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Ze leven inderdaad door bloed te drinken van de duiven (s’nachts) dus door te druppelen ontneem je hun de voedselbron. Het zal wel een kwestie worden van de lange adem daar deze diertjes in staat zijn om zeker een jaar zonder voedsel te kunnen overleven. Bij ons zaten er in het begin honderden terwijl je er overdag geen enkele zag, brengen ook ziektes over dus ik zou zeggen alle hens aan dek.
Gr PaulUpdate 3

Hoi ik dank jullie voor reactie.
Heb nog een vraagje. Zuigen ze bloed af bij de duiven en zo ja wanneer gebeurt dat dan. Is dit erg voor mijn duifjes.
Ik ben wel hygiënisch met mijn hok. Elk jaar worden mijn bakken uitgebroken en alles word ontsmet met brander en javel. Daarna een likje verf erop. In het seizoen ga ik nog eens rond met de brander. Bon, ik weet nu wat het is en ga er wat aan doen.
Nogmaals ik dank u zeer.
grt 😁😁 Johan


Reacties aan: hans@bodelierpigeons.nl 
Zet er s.v.p. het onderwerp bij, dat maakt het voor mij makkelijker. Dank.