Duivensport allerlei.nl
in samenwerking met
Duivenmarktplaats

       
   


 

 


 

 

       

 

 

 

 

 2022-33 Veldvliegers

Beste Hans,

Hoe houd ik mijn duiven van het veld?
Groet
Jan

Reactie:

In het verleden is in de rubriek van Martijn hier ook al eens aandacht aan besteed. De vraag was iets anders maar het advies kan ook hier worden gebruikt.
Doe er je voordeel mee!

‘Veldvliegen

Beste heer ik lees dit maar zou dit wat specifieker kunnen
Naar het veld gaan word ik al heel lang gek van dus zou dit een oplossing kunnen zijn
bijv dank
gr
raymond

Twee vliegen in een slag
Grond eten / nestspuiters

Ik denk als je 10 kilo klei ( wel goed drogen ) en dan grit – zout – snoepzaad – biergist – allerhande door elkaar mengt , dat dan het probleem over is ik had het ook jaren terug totdat een vriend mij dit recept gaf na die tijd geen spuiters meer dit geld ook voor naar het veld gaan .succes hiermee Hennie.

Hennie bedankt, voor degenen die er wat mee kunnen is dit een goede tip, en kort bij de natuur
Beste veldvliegen is de natuur van een duif, kennen ze het dan is het moeilijk af te leren, maar bak allerhand of gekocht of zelf gemaakt , wil soms lees soms helpen om veldvliegen tegen te gaan, bedenk ook dat duiven smorgens meer veldvliegen als later op de avond, hier kunt u eventueel rekening mee houden, ook verse groente, een schoon bakje grond of terra mix met eventueel een beetje vita erin of keukenzout, wil soms helpen de duiven van het land te houden, eventueel een beetje onkruidzaad verstrekken kan helpen, maar nogmaals het is de duif eigen om wat in het veld te scharrelen zeker als ze jongen van 8 a 10 dagen hebben.’


Reacties aan: bodelierpigeons@gmail.com
Zet er s.v.p. het onderwerp bij, dat maakt het voor mij makkelijker. Dank.