Duivensport allerlei.nl
in samenwerking met
Duivenmarktplaats

       
   


 

 


 

 

       

 

 

 

 

 2024-1 Raadsel 

Beste

Ik zit met een duivin van 2021, vliegt prijs op Agen en Narbonne. De rest van het hok vliegt goed en zij komt niet buiten. In de hand goed, ogen goed en ik zie er niets is aan voor mij een vraagteken.
Waar moet ik zoeken of aan denken?
Groeten en beste wensen voor 2024 van Paul.

 

Reactie:
Allereerst van mijn kant ook beste wensen voor 2024, goede gezondheid en sportieve successen.

In het geval van Paul zou ik me niet lang vragen stellen of zoeken naar oorzaken. Zet de duif in het mandje en ga naar de specialist in de witte jas. Neem ook wat mest van de duivin mee, liefst van enkele dagen bij elkaar en laat dat op kweek zetten. Levert wellicht sneller resultaat op dan blijven zoeken.

Update 1

Geachte Paul,

Ik heb dit ook een keer meegemaakt, dat één van mijn duiven wekenlang niet meer naar buiten durfde te gaan en ik vermoed dat een roofvogelaanval de oorzaak is geweest.
Ik heb dit proberen op te lossen door de duif op enige afstand van het hok, door een bevriend melker, los te laten. Mijn vermoeden werd bewaarheid…de duif stormde bij aankomst direct naar binnen.
Na enige tijd, na verschillende malen losgelaten te hebben en het vertoeven tussen de overige duiven buiten, was het euvel verholpen.
 

 

Reacties graag via een mail aan: bodelierpigeons@gmail.com

Zet er s.v.p. het onderwerp bij, dat maakt het voor mij makkelijker. Dank.